Árnyékolástechnika

Árnyékolástechnika a gyártótól

Az árnyékolástechnika az építőipar része, melynek legfontosabb feladata, hogy az épületek árnyékolását megoldja. Ez az alapkoncepció az évek során továbbfejlődött, ma már a termékeknek sok és sokféle funkciót kell ellátniuk:

  • UV sugárzás elleni védelem,
  • Esztétikai funkciót is betöltenek, illeszkedni kell az ingatlan stílusához
  • Időjárás elleni védelmet is nyújtaniuk kell (hő-, nap-, havazás-, szélállóság)
  • Hőszigetelő szerepet is ellátnak
  • Egyes árnyékolóknak betörés-, lopásvédelmi, illetve biztonságtechnikai tulajdonságuk is van.

Az árnyékolástechnikai termékeink kronológiai sorrendben:

reluxa, alumínium és fa alapanyagból. Elmondhatjuk, hogy a 90-es évek kezdetén a beltéri árnyékolók legsikeresebb terméke a reluxa, mely azután fokozatosan vesztett népszerűségéből, mára viszont a fa, trópusi fa és bambusz megjelenésével a klasszikus reluxa főnix madárként hamvaiból újjá éledt.

A közép és kelet-Európa legmeghatározóbb árnyékolója a redőny. Amellett, hogy a ház ékessége, az otthonunk hő és fény-háztartása elképzelhetetlen redőny, pontosabba alumínium redőny nélkül. Az intelligens házvezérlés alkalmazása felértékelte a redőny alkalmazását. Napjainkban két részre szakadt a motoros redőnyök alkalmazása. A házvezérlések egy része a vezetékes (Pld. GIRA), míg a korszerűbb házvezérlések a rádióvezérlésű redőny-rendszereket (SOMFY  PRO) részesítik előnyben. Véleményünk szerint a kisebb élőmunka igénye és nagyobb mobilitása miatt a rádiós rendszerek piaci túlsúlya elkerülhetetlen.

Zsaluzia, mint hőszigetelő

Az erősödő nyugati hatás meghozta hazánkban is a zsaluzia reneszánszát. Mióta a nyílászárók hőszigetelése erősen feljavult, a sugárzó hő szabályzása került előtérbe, melynek legjobb eszköze a zsaluzia. Mint kültéri lamellás árnyékoló, extra modernséget kölcsönöz a háznak, irodának. Szabályozhatósága tökéletes. Mi az C, erősített C, S és Z lamellákkal készítjük e termékünket, sodronyos, vagy lefutóval vezetett formában. Vakolható és külső tokos megoldásainkat egyformán kedvelik megrendelőink. Az idei évben már faerezetű lamellákkal is rendelkezünk.

Kültéri slágerek: napellenző és télikert árnyékoló

A külső árnyékolók királynőjének is szokás nevezni a napellenzőket. A napellenzőinknek számos kialakítása vált elérhetővé. A klasszikus BASIC napellenző mellett többek között Compakt, Extra, Full Cassette mellett az összes UMBROLL napellenzőket szereljük.

A télikertek gyarapodásával  az árnyékolásukra is egyre nagyobb az igény. Úgy gondoljuk egy speciális Alu-poliamid textillel az egyik leghatékonyabb árnyékolót tudjuk nyújtani szíves megrendelőinknek.

Széles portfóliónk megkerülhetetlen darabjai a rolók, roletták, sávrolók napernyők, szalagfüggönyök, függönyök, hő és termofüggönyök.

Beltéri árnyékolók

Legfontosabb beltéri árnyékolási rendszerek:
Reluxa, redőny, alumínium redőny, szalagfüggöny, árnyékoló fólia, fareluxa, bambusz reluxa, roló, roletta, harmonikaajtó, termofüggöny, szúnyogháló

Kültéri árnyékolók

Legfontosabb kültéri árnyékolástechnikai megoldások:
Napvitorla, üvegház árnyékolása, redőny, aluredőny, motorizált redőny szerelés, kültéri napellenző, zsaluzia, napernyő.

Speciális árnyékolók

Speciális árnyékolóink különleges megoldásokkal:
Egyedi napvitorla, üvegház árnyékolás, télikert árnyékolás, termofüggöny, PVC-függöny, ipari függöny.

Teljes termékkínálatunkért kérjük látogassa meg központi honlapunkat!