OKJ-s képzés, oktatás

Szakmai képzés

Cégünk már kezdetek óta kiemelt fontossággal kezelte az ifjúsági és felnőtt szakmai képzést, továbbképzést. A 90-es évek elejétől a Magyar Iparszövetséggel karöltve “Redőny-reluxa szerelő” képzést folytattunk. Az idő haladtával, nevezetesen az OKJ képzési rendszer kialakulásakor, már az Oktatási Minisztérium felkérésére a tanfolyami és vizsgaanyag megalkotásában tevékeny részt vállaltunk, és az országban elsőként le is vezettünk egy 20 fős OKJ-s tanfolyamot “árnyékolástechnikai szerelő” megnevezéssel. Az idő múltával egyre jobban megfigyelhető volt, hogy az árnyékolástechnikai szerelők belefolytak a nyílászáró szerelésbe, és a nyílászáró szerelők az árnyékolók szerelésébe, ezért aktivizáltuk a lobbitevékenységünket, annak érdekében, hogy ezt a két szakmát egyesítsék OKJ-s szinten. 2009-re létre is jött az egyesített “Nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő” szakmai képzés, melyet azóta közel 700 kolléga, köztük kb. 30 kolléganő sikeresen elvégzett.

europassNagy segítség a kollégáink külföldi munkavállalásához, az EUROPASS bizonyítvány. Minden sikeres vizsgát tett tanulónk 5-6000 Ft/nyelv áron bármely európai nyelven nemzetközi bizonyítványt igényelhet. Ezt akár a sikeres vizsga után több évvel is megtehetik. Ha ajánlhatom, angol nyelvet mindenkinek érdemes kiváltani, mert sok országban elfogadják az angolra fordított bizonyítványt.

A képzés során igyekszünk magasra tenni a lécet, ezért minden kurzust az ország legfelkészültebb, leginnovatívabb árnyékolós és nyílászáró gyártóikhoz elvisszük kihelyezett szakmai képzés, oktatások formájában. Ilyen módon a tanulóink megismerkednek az UMBROLL árnyékoló branddel, látogatást teszünk többek között az ATENÁD, a Roll-Lamell, Somfy, Smart Home, REHAU, Hofstadter, Becker, Internorm, ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kft.) és Rojaflex cégeknél. Az oktatói stábot olyan szakmai kiválóságok  erősítik, mint Szántai Sárközi Ambrus (Magyar Árnyékolástechnikai Vállalkozások Egyesülete elnöke, BKIK XV. ker. elnöke), Cseh Károly (Roll-Lamell Kft. vezetője, MARTE vezetőségi tag) Banna Ádám (ATENÁD ügyvezetője, MARTE vezetőségi tag) Vigh Károly (Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete, elnökhelyettese), Obermayer Balázs (REHAU vezető mérnöke) Tomisa István (Rojaflex ügyvezetője), Szűcs Zoltán (SMART HOME szakértő).

Képzés adatai

MegnevezésNyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő
OKJ-szám31 582 03
Képzés céljaFeladata az épülethomlokzatokon a nyílászárók és árnyékolástechnikai komponensek elhelyezése, beüvegezése, szigetelések tömítések elhelyezése, a szükséges beüzemelések elvégzése
Főbb témakörök10101-12 Építőipari közös tevékenység, 11332-12 Nyílászáró- és árnyékolástechnikai szerelés
Jelentkezés feltételeAlapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági követelmények:szükségesek
Óraszám120 óra (elmélet) + 280 óra (gyakorlat)
Időtartam400 óra
FEOR szám7639

Amennyiben szeretne jelentkezni rendszeresen induló képzésünkre, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk!